Afscheid in stijl

Hoogleraar Aart de Zeeuw leerde ik in 2010 kennen tijdens een fotosessie. Hij was toen betrokken bij de oprichting van Tilburg Sustainability Center en het bezoek van Al Gore voormalig vice-president van de VS & voorvechter in de strijd tegen klimaatverandering. Door de jaren heen hielden we contact. Aart nam op 22 september afscheid als hoogleraar en ik vond het ontzettend leuk toen hij me vroeg deze bijzondere gelegenheid te fotograferen. Op de foto het cortège van hoogleraren met Aart de Zeeuw (tweede van rechts), op weg naar de plechtigheid.

“Ik wilde Gerdien graag inhuren om een fotoreportage te maken van mijn afscheid als hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Gelukkig “mocht” dat ook, want Gerdien staat op de lijst van gekwalificeerde fotografen bij de universiteit. Het was een genoegen om het met haar voor te bespreken, ze verdiept zich echt in je wensen. Het resultaat is prachtig. Ze heeft een heleboel mensen met een voor hun karakteristieke pose of gezichtsuitdrukking weten vast te leggen. Ik kan haar van harte aanbevelen voor het maken van vergelijkbare fotoreportages.”

Aart de Zeeuw
Emeritus hoogleraar milieueconomie