Crowdfunding uitgave foto-essay ‘Zul je met mij’

Liefde & moed, juist nu

In de ochtend van 25 september 1995 overleed mijn moeder Pieta Wolthaus-Paauw aan de dodelijke spier-zenuwziekte ALS. Ze stierf vredig in haar slaap, met mijn vader aan haar zijde. De avond ervoor schreef ze haar laatste woorden: ‘Zul je met mij’.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt aan ‘Zul je met mij’, foto-essay over liefdevol rouwen. De handgeschreven briefjes van mijn moeder -die niet meer kon spreken door de ziekte- en herinneringen van andere nabestaanden, vormden de inspiratiebronnen voor mijn associatieve fotografie. 

Het manuscript is gereed voor uitgave. Als de omstandigheden het toelaten, wil ik het boek lanceren op 21 juni 2020: de langste dag van het jaar, waarin het licht sterker is dan de duisternis.

Om de uitgave van het boek mogelijk te maken ben ik een crowdfunding gestart via het platform Voordekunst. De voorbereidingen hiervoor waren al in volle gang voordat het coronavirus zich openbaarde. Natuurlijk heb ik me afgevraagd of dit het juiste moment is om jullie hulp en steun te vragen in deze tijd van zoveel onzekerheid. We vrezen voor verlies van onze dierbaren, gezondheid, werk, inkomen. Misschien is het diepste is het onze angst voor de dood?

Maar dit is ook een tijd waarin we eens te meer beseffen wat er écht toe doet. Liefde, moed en verbondenheid. Daarom durf ik het aan.

Je vindt het project hier:  https://www.voordekunst.nl/projecten/10312-zul-je-met-mij

Alvast bedankt voor je aandacht en steun!

Ik wens jou en jullie dierbaren veel liefs en een goede gezondheid.