Engel bij ochtendgloren

Engel bij ochtendgloren, duif, kersenboom, lente, vrede, natuurbeheer, dilemma, vogel

… in de vroege ochtend kwam ze aangevlogen: een houtduif vermomd als engel. Ze landde in mijn achtertuin. Mijn tuin is een paradijs. Dat weten ook de merels die al jaren broeden in de grote klimop. Ik hou van mijn merels.

Maar wie wil er geen vredesduif in haar tuin? De duif inspecteerde tevreden koerend de klimop. Al spoedig arriveerde duif twee. Ik dacht aan Darwin en het recht van de sterkste. Ook de merels leken zich bij hun lot neer te leggen. Opeens besefte ik dat duiven heel fanatiek broeden, zo’n beetje jaar rond. Ik voorzag een kolonie en enorme hoeveelheden mest. Irritatie over dat stomme waggelen. Er zat niets anders op… Met zachte hand heb ik de duiven verjaagd. In ‘no time’ waren de merels terug. Ze zongen, innig tevreden. Soms moet je de natuur een handje helpen.