Lezing foto-essay ‘Zul je met mij’

Een bijzonder moment om mijn (foto-)proces van rouwverwerking, te delen met de partners van overleden ALS patiënten op de Nabestaandendag van Stichting ALS Nederland.

Het was ook een indringende ervaring, want sommige aanwezigen verloren hun geliefde slechts enkele maanden geleden. Het verdriet in de zaal was haast tastbaar en het verlangen om ervaringen uit te wisselen was groot. Ik sprak als dochter van mijn moeder, Pieta Wolthaus-Paauw. Zij overleed in 1995 aan de bulbaire vorm van ALS en kon hierdoor niet meer spreken. De briefjes die ze -noodgedwongen, schreef, waren inspiratiebron voor mijn rouwproces waarin fotografie en creativiteit zo’n essentiële rol speelden. Ik hoop hiermee anderen te inspireren, ook via de uitgave van het foto-essay ‘Zul je met mij’, later dit jaar.

Het was een mooie dag, in fijne samenwerking met Stichting ALS Nederland en zangeres & liedkunstenaar Sandra Coelers. Een impressie lees je onder dit linkje:

https://www.als.nl/wp-content/uploads/2019/02/Verslag-Nabestaandendag-2019-1.pdf